"Odbacio sam loptu da zaustavim Redse, a onda da se iskupim"
Foto: Screenshot

Trener Seville nakon isključenja

"Odbacio sam loptu da zaustavim Redse, a onda da se iskupim"

S. Bošković

Liverpool i Sevilla remizirali su na Anfieldu rezultatom 2:2 u prvom kolu grupne faze Lige prvaka. 

Utakmicu je, osim loše odbrane Redse, obilježilo i isključenje trenera Andalužana Eduarda Berizzoe.

Argentinski stručnjak isključen je 60. minuti utakmice jer je dva puta odgurno loptu od igrača, jednom u prvom poluvremenu, a jednom u drugom. 

Sudija meča Danny Makkelie opomenuo je na poluvremenu Berizzou da ne "dira" loptu, no 47-godišnji trener je to ponovio. 

"To su bile dvije različite situacije. U prvom poluvremenu smo vodili i Liverpool je imao kontranapad, a ja sam uradio nešto pogrešno. Odgurnuo sam loptu kako bih uštedio vrijeme i zaustavio Liverpool", rekao je Berizzo, a onda je objasnio i razloge zašto je to učinio ponovno. 

"Shvatio sam da sam pogriješio. U drugom poluvremenu smo gubili i desila se slična situacija. Odlučio sam da izbacim loptu kako bih se iskupio za prvi put", rekao je strateg Seville, pa dodao: 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"To sam učinio u sportskom duhu. Ista situacija, ali drugačiji kontekst. Neko će misliti da sam se oba puta nesportski ponašao, ali ja sam htio da se iskupim. To sam objasnio Jurgenu Kloppu i on me je shvatio, ali sudija nije", zaključio je trener tima iz Andaluzije. 




Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi