Odbio ugovor sa Unitedom da bi igrao u Championshipu
Foto: EPA

Josh Harrop donio smjelu odluku

Odbio ugovor sa Unitedom da bi igrao u Championshipu

Protekla sezona u Premier ligi nije tekla po planu za Manchester United, pa se trener Crvenih đavola Jose Mourinho, pred kraj sezone, odlučio fokusirati na Ligu Evrope, kako bi njegova ekipa kroz ovo takmičenje izborila plasman u Ligu prvaka.

Zbog ovakve Mourinhove strategije Manchester United je na susretu Premier lige protiv Crystal Palacea nastupio sa čak pet igrača iz mlade ekipe Uniteda u startnoj postavi.

Među ovim "omladincima" je bio i Josh Harrop. Ovaj mladi fudbaler je, tada, uspio ono o čemu mnogi sanjaju - postići gol na svom debiju za Manchester United.

Ipak, danas su iz kluba potvrdili da je ovaj talentovani fudbaler napustio United, te da će se pridružiti ekipi Preston North Enda koja se takmiči u Championshipu.

Zanimljivo je, međutim, da je Harrop imao ponudu Manchester Uniteda da potpiše novi ugovor, ali je ovaj 21-godišnji fudbaler, koji se proslavio na svom debiju za ekipu sa Old Trafforda, odbio potpisati ugovor sa sada već bivšim klubom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Meni je 21 godina i potrebno mi je da igram u prvoj ekipi kako bih se predstavio svijetu. To mi nije bilo garantovano u Unitedu, iako su mi oni ponudili novi ugovor. Novim ugovorom mi se nudila veoma limitirana minutaža, a ja nisam htio preuzeti taj rizik u svojim godinama", izjavio je Harrop nakon potpisa za Preston.

Ovaj mladi fudbaler se svojevoljno odlučio preseliti u niži rang takmičenja samo kako bi dobio više prilika za igru, a da li je ovo bio pravi potez pokazat će vrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi