Odbjegli bh. sinovi ostavili Frankfurt u Bundesligi

Eintracht se spasio ispadanja

Odbjegli bh. sinovi ostavili Frankfurt u Bundesligi

Eintracht iz Frankfurta će i naredne sezone igrati u najjačem rangu njemačkog fudbala.

Ovaj klub je večeras kao gost savladao Nurnberg rezultatom 1:0 u utakmici razigravanja za opstanak u Bundesligi, a jedini gol na utakmici postigao je Haris Seferović u 66. minuti.

Interesantno, Seferoviću je asistirao Mijat Gaćinović, pa se može reći da su opstanak Frankfurtu donijela dva "odbjegla bh. sina", tačnije nesuđena reprezentativca naše zemlje. Podsjetimo, mladi reprezentativac Srbije Gaćinović je nastupao za Leotar i omladinske selekcije BiH, dok je Seferović bio na pragu nastupa za Zmajeve ali je zaigrao za Švicarsku.

Prva utakmica ova dva tima odigrana u Frankfurtu završena je rezultatom 1:1, pa je Eintracht s večerašnjom pobjedom slavio u dvomeču sa ukupnih 2:1 i tako osigurao status Bundesligaša i u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, doigravanje:

Nurnberg - Frankfurt 0:1 (Seferović 66')


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi