Odgođen transfer Di Marije iz Reala u PSG

Zbog nepoštivanja finansijskog fair-playja

Odgođen transfer Di Marije iz Reala u PSG

A. Beganović

Transfer argentinskog reprezentativca Angela di Marije iz Real Madrida u PSG je odgođen, javljaju španski mediji.

Prema pisanju Marce Di Marijin transfer je odgođen zbog kazne koju je dobio PSG jer je kršio finansijski fair-play. 

UEFA je prije nešto više od mjesec dana kaznila francuskog prvaka jer je trošio više novca nego je zarađivao. Tako je PSG na račun UEFA-e morao uplatiti 60 miliona eura, a zbog kršenja finansijskog fair-playa u ljetnom prelaznom roku francuska ekipa smije potrošiti samo 50 miliona eura, te novčani iznos koji zaradi putem prodaje igrača.

Kako je PSG već potrošio oko 49 miliona eura na transferu Davida Luiza iz Chelseaja, tako će 60 miliona eura, za koliko je Real spreman prodati Di Mariju, morati zaraditi prodajom igrača. Ukoliko pak Parižani ne zarade 60 miliona od prodaje igrača, transfer neće moći biti realiziran.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.