Odloženo rušenje Stamford Bridgea
Foto: EPA

Chelsea na novom izdanju tek 2024. godine

Odloženo rušenje Stamford Bridgea

M. Šljivak
Teme:

Ekipa Chelseaja planirala je uskoro napustiti stadion Stamford Bridge.

Rukovodstvo kluba je odlučilo da kultni stadion renovira i da se kapacitet proširi na 60.000 sjedećih mjesta, a radovi su trebali početi na ljeto naredne godine i završiti pred početak sezone 2021/2022.

Međutim, stvari su se potpuno preokrenule. Očekivani radovi su zbog određenih problema među gradskim vlastima stali i prije početka, pa će renoviranje i izgradnja novog stadiona početi tek 2020. godine.

Tako će Chelsea na Stamford Bridgeu igrati još nešto više od dvije godine, nakon čega će se privremeno preseliti na Wembley, a u sezoni 2024/2025 ekipa će doći na savremeno izdanje novog stadiona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukupna cijena radova procjenjuje se na 500 miliona funti i sigurno je da će londonski tim imati jedan od najsavremenijih stadiona u svijetu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi