Odluka o utakmici Srbija – Albanija u petak
Foto: epa.eu

Svi mogući scenariji

Odluka o utakmici Srbija – Albanija u petak

Iako su se mnogi nadali kako ćemo danas saznati šta će se desiti sa prekinutom utakmicom u Beogradu između Srbije i Albanije, to se neće desiti danas. UEFA će u petak donijeti sud o ovom prekinutom meču kvalifikacija za EURO 2016, ali treba kazati kako ovo neće biti odluka o eventualnim kaznama za srbijanski i albanski fudbalski savez.

Četiri su moguća scenarija za rasplet utakmice. Pobjednik s rezultatom 3:0 može biti Srbija ili Albanija, ovisno koga će UEFA okriviti za neodigravanje utakmice. Može se ponoviti utakmica u Beogradu bez gledalaca, a može se meč odigrati na neutralnom terenu također bez prisustva publike. 

Iz UEFA-e su procurile informacije kako bi upravo ovaj zadnji scenarij mogao biti konačno rješenje. Ukoliko se utakmica registruje u korist jedne reprezentacije, to će biti jasan znak kako će ona druga dobiti drastičnu kaznu o kojoj će se odlučivati vjerojatno sljedećeg mjeseca.

Podsjetimo, UEFA krivi Albance zbog ekstremističke zastave i akcije s dronom te odbijanje nastavljanja utakmice. Iapk, nakon nekoliko fizičkih napada huligana na fudbalere teško im se može zamjeriti jer nisu htjeli nastaviti utakmicu. 

FS Srbije se na teret stavlja katastrofalno loša organizacija utakmice, a da stvar bude gora i zvanična lica kao što su redari su učestvovali u fizičkom obračunu sa reprezentativcima Albanije. Tu je još bacanje raznih predmeta, korištenje lasera, i naravno upad gledalaca na teren.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.