Odluka zbog koje žale: Mbappe bio pred vratima Chelseaja
Foto: EPA

Nisu mu ponudili ugovor

Odluka zbog koje žale: Mbappe bio pred vratima Chelseaja

M. Šljivak

Kylian Mbappe je čovjek o kojem se priča ovog ljeta u svijetu fudbala.

Osamnaestogodišnji fudbaler je u drugom najvećem transferu svih vremena, vrijednom 180 miliona eura, potpisao za PSG i tako je uz Neymara (plaćen 222 miliona), ispisao fudbalsku historiju.

Mnogobrojni klubovi su željeli dovesti Mbappea tokom ljeta. Mladi napadač je međutim odbio sve i potpisao je za PSG, klub koji mu je u srcu.

Karijera 18-godišnjeg napadača mogla je imati i drugačiji tok. Mbappe je kao 11-godišnjak 2010. godine otišao na probu u Chelsea, ali su treneri omladinskih kategorija ekipe iz Londona smatrali da on nije kvalitet za klub.

Odlučeno je da se mladom Francuzu ne ponudi ugovor. On se vratio kući i otišao je u Monacovu akademiju, gdje je sedam godina kasnije potpuno eksplodirao i postao je drugi najskuplji fudbaler svih vremena.

Plavci su umjesto Mbappea tada odabrali godinu dana starije fudbalere i u Chelseaju su ostali današnji član Birminghama Jeremie Boga, te napadač Swanseaja Tammy Abraham.

Chelsea sigurno itekako žali za odlukom da ne potpiše francuskog fudbalera, koji je za uspomenu dobio dres kluba s brojem 10, pored kojega je kao dječak i pozirao, a zbog kojeg su mnogi pomislili da je navijač londonskog kluba.

Radi se međutim samo o dresu u kojem je pokušao izboriti ugovor u omladinskim kategorijama Chelseaja.

Ipak, da je ostao, teško bismo ovog ljeta pričali o njemu. Teško bi dobio šansu u prvom timu Plavaca, pa bi vjerovatno još uvijek bio negdje na posudbi, te tako Mbappe nema za čim da žali.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi