Odmah nakon finala igrač Uniteda govorio o odlasku
Foto: EPA

Sergio Romero bi se volio vratiti u domovinu

Odmah nakon finala igrač Uniteda govorio o odlasku

Manchester United je sinoć došao do trofeja Lige Evrope nakon pobjede nad Ajaxom u finalu ovog takmičenja, a nedugo nakon okončanja susreta jedan njihov igrač je, već, govorio o mogućem odlasku sa Old Trafforda.

Argentinski golman Sergio Romero je dobio priliku braniti u velikom finalu. Romero je bio standardan u Evropi za United ove sezone, ali su ipak mnogi osporavali Mourinhovu odluku da i u finalu De Gea ostane na klupi, a Argentinac stane među stative.

Ipak, Romero nije imao puno posla, jer je Ajax rijetko upućivao udarce na njegov gol. United je došao do pobjede bez primljenog gola, a odmah po završetku meča Romero je za argentinski Fox Sports otvoreno govorio o mogućnosti da se vrati u domovinu.

"Racing je moj dom, ja sam veliki navijač, volio bih da se mogu vratiti", prokomentarisao je Romero mogućnost da u budućnosti obuče dres Argentinskog Racinga.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Zamolio sam svog manadžera da mi ništa ne govori prije kraja sezone", odgovorio je Romero na pitanje novinara da li je golman Uniteda imao nekih ponuda za transfer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi