Pred duel sa Balzanom

Odović: Nadam se da ćemo sutra demonstrirati naš kvalitet

Fudbaleri Željezničara, drugoplasiranog tima iz protekle sezone BH Telecom Premijer lige, sutra će od 17:45 utakmicom 1. pretkola Europa lige protiv Balzana na Malti otvoriti novu sezonu.

Tim povodom danas je na stadionu Hiberniansa, koji će biti domaćin duelu Balzana i Plavih, održana i zajednička press konferencija kojoj su prisustvovali treneri i kapiteni oba tima.

"Kerim Memija je izuzetno važan igrač za našu ekipu. O njegovom statusu odlučit će doktorski i fizioterapeutski tim. U svakom slučaju Kerim Memija će biti na klupi za rezervne igrače, ako ne bude spreman za početak. Ja u ovom trenutku bi želio da odigramo nabolje što možemo. Ne poznajem ovu ekipu, ali na nama je da pružimo maksimum. Teško gubimo utakmice, u posljednjoj polusezoni nismo izgubili niti jednu. Mi igramo u oba smjera, kompaktni smo i nadam se da će tako biti i sutra. Imamo par izuzetno jakih individualaca, koji čine odličan tim i nadam se da ćemo sve to demonstrirati sutra i ostvariti dobar rezultat", rekao je šef stručnog štaba FK Željezniča. 

"Gledao sam četiri ili pet utakmica Balzana s protivnicima iz ove lige. Ja ne znam kakav je to kvalitet u odnosu na našu ligu. To ćemo saznati sutra, ali mislim da ćemo nametnuti svoj način igre i da ćemo igrati ofanzivno. Očekujem tešku utakmicu iz više razloga. Mi smo imali izuzetno malo vremena da se pripremimo u kompletnom sastavu. Otišlo nam je pet-šest igrača, imali smo četiri mlada reprezentativca na pripremama nacionalne selekcije, tako da smo se za ovu utakmicu spremali svega deset dana", istakao je "šef" kluba iz Zvorničke 27.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.