Odslužio kaznu: Suarez se vraća u reprezentaciju

Veliko pojačanje za Urugvaj

Odslužio kaznu: Suarez se vraća u reprezentaciju

Napadač Barcelone Luis Suarez odslužio je kaznu zabrane nastupa za reprezentaciju i vratit će se u tim Urugvaja krajem marta.

On je imao zabranu od devet mečeva neigranja zbog incidenta na Svjetskom prvenstvu u Brazilu kada je ugrizao Chiellinija.

Zanimljivo, vratit će se 29. marta kada njegova reprezentacija bude gostovala kod velikog rivala Brazila i to u gostima. Bit će to meč 5. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se igrati u Rusiji 2018. godine.

Urugvaj se nakon četiri meča nalazi na 2. mjestu kvalifikacija iz južnoameričke zone sa tri pobjede i jednim porazom. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Suarez je do sada za reprezentaciju odigrao 82 meča i postigao 44 gola. Najviše je Urugvajcima nedostajao u nokaut fazi prošlog Svjetskog prvenstva kada ih je Kolumbija porazila rezultatom 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi