"Odustao sam od fudbala jer više volim pivo i roštilj"
Foto: Pablo Osvaldo (EPA)

Daniel Osvaldo potpuno iskren

"Odustao sam od fudbala jer više volim pivo i roštilj"

Nekadašnji italijanski reprezentativac Daniel Pablo Osvaldo dao je veoma zanimljiv intervju za Gazzetta dello Sport. 

Osvaldo je poznat kao problematičan fudbaler o kojem se često pričalo u kontekstu stvari koje nemaju veze sa fudbalom. Upravo zbog toga on je odličio da napusti fudbalsku karijeru i posveti se rock & rollu. Iako ima tek 31 godinu, Osvaldo poručuje da ne žali što je prestao da se bavi fudbalom i poručuje da više voli pivo i roštilj nego novac. 

"Odlučio sam da napustim Bocu jer je bilo previše tračeva. Nisam mogao izlaziti, bojao sam se ljudi, nisam to više mogao trpiti. Imao sam ponude iz Kine i Lige šampiona, ali bio sam zasićen. Počeo sam mrziti ono što sam uvijek volio. Fudbal zaslužuje respekt, a ja sam preferirao pivo i roštilj", rekao je Osvaldo pa se osvrnuo na nevjerovatan razgovor sa nekadašnjim trenerom Seville Jorgeom Sampaolijem. 

"Da li želite da se nasmijete? U decembru 2016. godine Sampaoli me je kontaktirao, bio je u to vrijeme u Sevilli. Rekao mi je: Dani, ništa ne tražim od tebe, možeš raditi šta god poželiš na terenu i van njega, ali treba mi napadač. Odgovorio sam mu: Ali šefe, uskoro dolazi Cosquin Rock festivan. Odgovorio mi je: Zaboravio sam na to, trebaš ići. Dvoje ludih ljudi", rekao je Osvaldo. 

Također, on se osvrnuo i na pitanje da li mu nedostaje fudbal. 

"Igrao sam u važnim klubovima i osvajao prvenstva. U vrijeme kada to nisam shvatao, uzimao sam to zdravo za gotovo. Danas shvatam te važnosti, ali mi ne nedostaju. Vjerujte mi", rekao je Osvaldo. 

Podsjetimo, ovaj napadač je tokom karijere nosio dresove brojnih klubova, a najpoznatiji su Fiorentina, Roma, Juventus, Inter i Porto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi