Oglasio se Mourinhov advokat zbog priče o utaji poreza

Demantovao informacije

Oglasio se Mourinhov advokat zbog priče o utaji poreza

Portugalski trener na klupi Manchester Uniteda Jose Mourinho ovih dana sve češće se spominje u medijima u kontekstu koji nije fudbalski.

Naime,  španski mediji tvrde da je Mourinho optužen zbog utaje 3,3 miliona eura iz 2011. i 2012. godine, pa mu prijeti navodno čak i zatvorska kazna.

Ipak, advokat Posebnog, Gestifute, odmah je odlučio da demantuje ove informacije.

"Do dana današnjeg nismo dobili nikakvu obavijest o onome što se danas pisalo. Nikakvi poreznici nisu se obratili Joseu. Mourinho je u Španiji živio od jula 2010. do maja 2013. godine i u tom peridu je platio više od 26 miliona eura poreza", rekao je njegov advokat Gestifute. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, zubog istog slučaja probleme ima i Cristiano Ronaldo, a on će zbog ovoga na sud morati 31. jula. Za sada nije poznato hoće li i kada će Mourinho morati na sud.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi