Okončana je najduža transfer saga u historiji fudbala

Berahino potpisao za Stoke

Okončana je najduža transfer saga u historiji fudbala

Večeras je zvanično okončana jedna od najdužih, ako ne i najduža transfer saga u historiji fudbala, makar otočkog.

Napadač Saido Berahino je kompletirao svoj transfer iz West Bromwich Albiona u Stoke, s kojim je potpisao ugovor na pet i po godina.

Iako zvanične informacije još uvijek nema, pretpostavlja se da je Stoke za Berahina platio između 12 i 15 miliona funti.

"Ja sam mentalno snažan i sve ovo što mi se dešavalo u West Bromwichu mi je samo pomoglo da postanem bolja osoba. Nadam se da će u Stokeu biti bolje i da ćemo ovdje svi zajedno da se veselimo pobjedama. Sretan sam zbog dolaska", rekao je Berahino.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Saido Berahino se sa odlaskom iz WBA povezuje već godinama, a u posljednjih nekoliko prelaznih rokova je dobijao brojne ponude za odlazak.

Ovaj 23-godišnjak je još davno izjavio da jedva čeka da napusti WBA koji ga dugo nije želio pustiti da ode, ali sada je nekada veliki engleski talenat napokon pronašao novi klub. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi