Olić ponovo u reprezentaciji Hrvatske
Foto: EPA

Prihvatio Dalićev poziv

Olić ponovo u reprezentaciji Hrvatske

Ivica Olić u narednom periodu činit će stručni štab hrvatske nogometne reprezentacije. 

Jedan od šestorice nogometaša sa 100 ili više nastupa za Hrvatsku, prihvatio je poziv novog selektora Zlatka Dalića da čini njegov stručni štab, što je potvrdio i HNS na zvaničnoj stranici.

"Velika mi je čast ponovno biti dio reprezentacije, ovoga puta u jednoj novoj ulozi. Zahvaljujem selektoru Daliću na ukazanom povjerenju i učinit ću sve kako bih dao svoj doprinos ostvarivanju našeg zajedničkog cilja, a to je plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju", izjavio je Olić.

Sa novim poslom Olić će startati ovaj vikend. Pratit će utakmice i igrače koje Dalić namjerava koristiti u predstojećem baražu koji se igra protiv Grčke. 

"Jako mi je drago što je Ivica Olić prihvatio moj poziv, sve smo se brzo dogovorili jer dijelimo stav o tome što predstavlja hrvatska reprezentacija. Ivica odlično poznaje reprezentativno okruženje, s klubovima i reprezentacijom je proživio praktički sve, a njegov 'fajterski' duh, optimizam i zarazno pozitivan pristup bit će od velike koristi cijeloj svlačionici. Olić će već od ovoga vikenda početi s praćenjem utakmica, a ostatak stožera upotpunit ćemo do okupljanja reprezentacije u novembru", rekao je Dalić. 

Olić je svojevremeno za državni tim nastupio u 104 utakmica, postigavši pritom 20 pogodaka. Kroz karijeru igrao je za  Marsoniju, Herthu, Zagreb, Dinamo, CSKA, HSV, Bayern, Wolfsburg, HSV i 1860 München, u kojem je 2017. godine završio igračku karijeru. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi