Oliveira postigao gol i poslao jasnu poruku treneru
Foto: Screenshot

Portugalac pogodio za izjednačenje Norwicha

Oliveira postigao gol i poslao jasnu poruku treneru

Fudbaler Norwicha Nelson Oliveira sigurno nije bio zadovoljan činjenicom da je otvaranje nove sezone Championshipa dočekao na klupi za rezervne igrače. Ipak, nakon što je postigao izjednačujući pogodak za svoju ekipu jasno je stavio do znanja treneru ekipa šta misli o njegovoj odluci da ga izostavi iz prvih 11.

Fulham je, u prvom kolu Championshipa, dočekao Norwich na svom Craven Cottageu. Domaćini su poveli nakon autogola Martina u 25. minuti, a taj rezultat je stajao na semaforu sve do 88. minute kada Oliveira sjajno prima dodavanje u kaznenom prostoru Fulhama i postiže gol za konačnih 1:1. Oliveira je utakmicu počeo na klupi, a u igru je ušao u 64. minuti kada je zamijenio Jeromea. 

Portugalski fudbaler je prošle sezone postigao 15 golova u 31 nastupu za Kanarince, a nakon svog ovosezonskog prvijenca odlučio je uputiti poruku treneru ekipe, Farkeu, koji ga nije uvrstio u prvih 11 za ovu utakmicu. On je, naime, nakon gola skinuo dres, a potom prišao Farkeu i pokazao mu svoje ime na poleđini dresa.

Trenera Norwicha nije naljutila ovakva reakcija njegovog fudbalera, već je, čini se, Oliveirin postupak shvatio pozitivno.

"Oliveirino slavlje mi pokazuje da on želi počinjati utakmice. Sretan sam zbog takvih emocija", izjavio je nakon utakmice Daniel Farke.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije