Olsen sretan i ponosan, Van Marwijk hrabri svoje igrače

Reakcije na meč Danska - Holandija (1:0)

Olsen sretan i ponosan, Van Marwijk hrabri svoje igrače

E. Škorić

U veoma tešku poziciju došli su reprezentativci Holandije zbog poraza od Danske u prvom kolu grupe B Eura u Poljskoj i Ukrajini.

Holanđani su u Kharkivu na Metallist stadionu poraženi od Danske 0:1. Neočekivan je to poraz Oranja, a presudio im je Michael Krohn-Delhi pogotkom iz 24. minute.

 

"Moramo sada da pobijedimo Njemačku. Moramo preboljeti, nadvladati ovaj poraz. Naravno, volio bih da se nije dogodio, ali ne predajemo se", kazao je seleketor Holandije Bert van Marwijk, koji zna što je njegovoj momčadi nedostajalo za pobjedu:

 

"Stvorili smo dosta prilika u prvih pola sata igre. Bili smo dobri u napadu i generalno smo igrali dobro, ali da biste pobijedili, morate poslati loptu u gol. Ostavljali smo rupe u odbrani zbog puno pritiska na njihov posjed lopte".

 

Morten Olsen, seleketor Danske, imao je dakako puno više razloga za zadovoljstvo. Niko nije očekivao pobjedu njegovih izabranika na otvaranju i nazivaju se autsajderima u "grupi smrti".

 

"Ponosan sam i sretan. Napravili smo veliki podvig. Holanđani su imali svoju neiskorištenih prilika, ali smo, osim gola, imali i mi svojih prilika".

 

U drugoj utakmici grupe B, Njemačka je savladala Portugal s 1:0 (pogodak Marija Gomeza na ubačaj Samija Khedire u 72. minuti). Danci i Nijemci imaju po tri, Portugal i Holandija bez bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije