One Man Show Higuaina za važnu pobjedu Napolija

Hat-trick Argentinca protiv Dinama

One Man Show Higuaina za važnu pobjedu Napolija

Gonzalo Higuain je sa tri pogotka srušio moskovski Dinamo u prvoj utakmici osmine finala Evropske lige, koja je završena pobjedom Napolitanaca rezultatom 3:1.

Odmah na početku utakmice uslijedio je hladan tuš za domaće navijače. Iskusni Kevin Kuranyi je već u drugoj minuti na asistenciju Valbuene pogodio za iznenađujuće vodstvo Dinama. Onda je na scenu stupio Gonzalo Higuain, koji je sa tri pogotka donio svom timu pobjedu u ovom susretu.

Prvi gol je Argentinac postigao u 25. minuti, da bi šest minuta kasnije sam kreirao preokret pogotkom sa bijele tačke. Do kraja poluvremena ostalo je 2:1, a onda je u prvoj minuti nastavka trenutak nepažnje dodatno odaljio Dinamo od pozitivnog rezultata.

Zobnin je u 46. minuti zbog prekršaja zaradio drugi žuti karton i isključenje, što je Higuain vrlo brzo kaznio kompletiravši svoj hat-trick. Igrao se 55. minut kada je sjajni napadač Napolija pogodio za 3:1, a taj rezultat je na snazi ostao do samog kraja.

Napoli je ovom pobjedom došao u dobru poziciju za plasman u narednu fazu takmičenja, ali daleko od toga da su Moskovljani bez šansi u revanšu.

Evropska liga, 1/8 finala:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Napoli - Dinamo Moskva 3:1 (Higuain 25', 31'p, 55' - Kuranyi 2') 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.