O'Neill i Keogh vjeruju u pozitivan rezultat

U taboru Irske optimistični pred sutrašnju utakmicu

O'Neill i Keogh vjeruju u pozitivan rezultat

D. Kurbegović

Nogometaši Republike Irske večeras su na stadionu Bilino polje odradili i zvanični trening uoči sutrašnje utakmice protiv selekcije Bosne i Hercegovine.

Prije treninga na oficijalnoj press konferenciji, prisutnima su se obratili selektor Martin O'Neill, te stoper Derby Countyja Richard Keogh.

Selektor naših protivnika svjestan je da ima velikih problema sa igračkim kadrom, ali unaprijed se ne predaje, te vjeruje da njegova ekipa sutra može iznenaditi.

"Nadam se da će sutra biti dobra atmosfera, znamo da je ovdje izuzetno bučna publika, ali moji igrači su navikli na taj pritisak s tribina. Pred velikim smo izazovom, imamo dosta problema sa povrijeđenim i suspendovanim igračima, ali tako je to u nogometu, koga nema bez njega se može i mora. Imamo druge igrače koji čekaju svoju šansu, koju će nadam se i iskoristiti. Biće nekih promjena u ekipi, radi hendikepiranog igračkog kadra, ja imam određenu koncepciju igre u glavi, nadam se da će to igrači ispoštovati u sutrašnjoj utakmici. Za nas je veoma bitna mentalna i fizička pripremljenost, mi želimo da odemo u Francusku, te se nadam da sutra bez obzira na sve nevolje možemo pobijediti", nada se selektor Iraca.

Stoper Derby Countyja, 29-godišnji Richard Keogh sutra će imati zadatak da zaustavi opasne napadače Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Znamo sve o reprezentaciji Bosne i Hercegovine, nekoliko igrača igra u Engleskoj, a ja bi posebno izdvojio Edina Džeku, koji je sigurno njihov najopasniji igrač, nalazi se u velikoj formi i vjerujem da ćemo ga sutra zajedničkim snagama zaustaviti. Motivisani smo više nego ikad, znamo da nas dvije utakmice dijele od velikog takmičenja. Protivnik je veoma kvalitetan, igrači su im formi i biće veoma teško, ali ja se nadam da već sutra možemo ostvariti pozitivan rezultat, pred revanš u Dablinu, gdje ćemo biti mnogo igrački jači, te ćemo imati veliku podršku s tribina", kazao je Keogh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.