O'Neill skratio spisak, pet važnih igrača pod upitnikom

Irski selektor danas okuplja tim

O'Neill skratio spisak, pet važnih igrača pod upitnikom

Selektor Republike Irske Martin O'Neill skratio je spisak fudbalera na koje računa u predstojećem dvomeču baraža protiv Bosne i Hercegovine.

Na spisku se nalazi trideset igrača, od kojih su petorica veoma bitnih pod upitnikom za utakmice sa našom reprezentacijom. 

Muke sa povredama vuku Rob Elliot, Paul McShane, Alan Judge, Shane Long i John O'Shea, koji zbog suspenzije neće biti na raspolaganju O'Neillu u prvoj utakmici koja se igra 13. novembra u Zenici.

Irska javnost je zabrinuta, ali O'Neill je istakao da vjeruje svim svojim raspoloživim snagama, iako je zdravstveni bilten daleko od bajnog.

Dodajmo i to da će se reprezentativci Irske okupiti danas u Dublinu, kada će zvanično započeti njihove posljednje pripreme za baraž.

Konačni spisak Martina O'Neilla:

Golmani: David Forde (Millwall), Keiren Westwood (Sheffield Wednesday), Darren Randolph (West Ham United), Rob Elliot (Newcastle United)

Odbrana: Richard Keogh (Derby County), Marc Wilson (Stoke City), Seamus Coleman (Everton), Cyrus Christie (Derby County), John O’Shea (Sunderland) , Alex Pearce (Derby County), Shane Duffy (Blackburn Rovers), Ciaran Clark (Aston Villa), Paul McShane (Reading), Stephen Ward (Burnley), Robbie Brady (Norwich City)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni red: James McCarthy (Everton), Jeff Hendrick (Derby County), Darron Gibson (Everton), Harry Arter (Bournemouth), Glenn Whelan (Stoke City), Aiden McGeady (Everton), James McClean (West Bromwich Albion), Alan Judge (Brentford), David Meyler (Hull City), Jonathan Walters (Stoke City), Wes Hoolahan (Norwich City)

Napad: Robbie Keane (LA Galaxy), Shane Long (Southampton), Daryl Murphy (Ipswich Town), Kevin Doyle (Colorado Rapids)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.