Oni su Borussia Dortmund, izvolite se braniti
Foto: EPA

Bez milosti

Oni su Borussia Dortmund, izvolite se braniti

E. Škorić

Sedam golova postignuto je večeras u Dortmundu, Borussia je protiv imenjakinje iz Moenchengladbacha slavila sa visokih 6:1.

Borussia sigurno igra možda i najljepši nogomet u Evropi u ovom trenutku, uz Napoli i još nekoliko ekipa, a potvrđeno je to i večeras u Dortmundu.

Raspucani BVB-ovci su doslovno razmontirali goste iz Moenchengladbacha, a nakon šest kola imaju gol-razliku 19:1 i trenutno su prvoplasirani sa 16 bodova.

Do 28. minute Borussia se "mučila", a onda je krenulo. Philipp zabija za 1:0, isti igrač je desetak minuta kasnije precizan za 2:0, a u završnici prvog dijela ovaj talentovani igrač asistira Aubameyangu za 3:0.

U nastvku meča nova dva gola Aubameyanga, pa je Stindl malkice ublažio prednost Borussije D., ali Weigl u 79. postavlja konačnih i izuzetno visokih 6:1. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 6. kolo:

Borussia D. - Borussia M. 6:1 (Philipp 28, 38, Aubameyang 45, 49, 62, Weigl 79/ Stindl 66)

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti