Oni su totalni promašaj: Najgori transferi u 2014. godini
Foto: EPA

Balotelli predvodi listu

Oni su totalni promašaj: Najgori transferi u 2014. godini

E. Škorić

Bližimo se kraju 2014. godine,  a donosimo vam listu od pet najgorih transfera koji su se dogodilo u tekućoj godini.

Na prvom mjestu je definitivno transfer Marija Balotellija iz Milana u Liverpool. Balotelli je doveden za 16 miliona funti i smatrao se zamjenom za Luisa Suareza.

No, ono što je Urugvajac radio na Anfieldu, Balotelli ne radi ni približno dobro. Redsi su definitivno promašili investiciju, a navijači su ogorčeni i traže da Talijan napusti klub. 

Douglas je zadnjih dana ljetnog prijelaznog roka, za oko četiri miliona eura, iz Sao Paula prešao u Barcelonu.

Međutim, ove sezone je samo jednom zaigrao u dresu Katalonaca i definitivno nije opravdao očekivanja, a očekivalo se puno, pa i da izbaci Danija Alvesa iz prve postave. Alves je Douglasa zadržao podaleko od prvih 11, a četiri miliona eura su uzalud potrošena…

Treći najgori transfer u 2014. godini je onaj Alessija Cercija iz Torina u Atletico. Španski klub je poznat po tome što uvijek otkrije dobrog golgetera (Torres, Falcao, Costa itd…), ali Cerci je živi promašaj.

Dvadesetšestogodišnjak je odigrao šest utakmica i nije postigao gol. Možda i proradi nekad, ali za sada se ne može nazvati pojačanjem.

Iskusni stoper Rio Ferdinand je krajem prošlog ljeta napustio Manchester United i prešao u QPR. Ferdinand nekad nije ono što je danas. Možda je QPR mogao potražiti bolje rješenje u odbrani?

Jedino pozitivno u svemu je da je - besplatan.

Kostas Mitroglou je zimus iz Olympiakosa prešao u Fulham za 12 miliona funti. Nije opravdao očekivanja, a klub je u međuvremenu ispao iz Premiershipa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti