Ono što je Pelle priznao, dugo smo čekali od fudbalera

Svaka čast na poštenju

Ono što je Pelle priznao, dugo smo čekali od fudbalera

Italijanski fudbaler Graziano Pelle otišao je prošle godine iz Southamptona u kinesku ligu, odnosno ekipu Shandong Lunenga.

Kao i mnoge evropske zvijezde koje su prešle u Kinu, Pelle nije htio često komentarisati takvu odluku, iako je svima bilo jasno da je otišao samo radi novca te da nikada ne bi igrao u Kini da ga ne plaćaju tako dobro. 

Upravo to je i priznao Pelle u razgovoru za Italia 1 što je mnoge iznenadilo, obzirom da se nije libio javno reći da je u Kinu otišao samo radi novca.

"Naravno, nikada ovdje ne bih došao da mi nisu ponudili toliki novac", kratko je prokomentarisao svoju odluku italijanski napadač.

Podsjetimo, on trenutno ima 31 godinu, a proslavio se od trenutka kada je preošao u Southampton gdje je odigrao dvije veoma dobre sezone što ga je preporučilo Kinezima koji su ga platili oko 15 miliona eura. Inače, on ugovor sa ekipom Shandong Lunenga ima do narednog ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi