Opći haos u Španiji: Zvijezde najavile bojkot reprezentacije
Foto: EPA

Trojac ne želi da igra

Opći haos u Španiji: Zvijezde najavile bojkot reprezentacije

M. Šljivak

Trojica reprezentativaca Španije zaprijetili su bojkotom nacionalnog tima u narednom periodu.

Sergio Ramos, Gerard Pique i Sergio Busquets najavili su odlazak iz reprezentacije nakon što je otkaz dobila Maria Jose Claramunt, direktorica tima sa kojom su igrači Furije imali sjajnu saradnju.

Kako navodi Marca, reprezentativci predvođeni ovim trojcem zaprijetili su Savezu da neće igrati ako se Claramunt ne vrati na funkciju.

Izvori bliski ovim fudbalerima tvrde kako su oni zaista spremni ovakav potez. To su saopštili predsjedniku FS Španije Juanu Luisu Larrea, kome su čak zabranili i da ulazi u svlačionice tokom utakmica reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Larrea je ranije ove godine bio pod suspenzijom zbog optužbi za korupciju. Igrači navodno sada traže i da on podnese ostavku ili će Furija bez njih ići na Svjetsko prvenstvo.

Navodno bi im se u protestima i bojkotu uskoro mogla pridružiti i još neka velika imena španske selekcije i biće svakako vrlo interesantno vidjeti šta će se u ovom slučaju dešavati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi