Oproštaj od dresa Italije: Buffonov san se neće ispuniti

Italija ne ide na Mundijal

Oproštaj od dresa Italije: Buffonov san se neće ispuniti

E. Čaušević

Reprezentacija Italije nije uspjela da se plasira na Svjetsko prvenstvo koje se narednog ljeta igra u Rusiji.

Italijani su u prvom meču baraža u gostima poraženi od Švedske sa 1:0, a večeras je revanš na San Siru završen bez golova. Iako su Azzurri dominirali tokom cijelog meča na kraju nisu uspjeli da stignu zaostatak, te ih prvi put nakon 60 godina nećemo gledati na Mundijalu.

A, upravo je Buffonov najveći san bio da svoju karijeru završi na SP-u u Rusiji. Sada je očigledno da ovaj legendarni golman neće ispuniti svoj san jer je najvjerovatnije večeras na San Siru odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu reprezentacije Italije.

Buffon je za Italiju debitovao prije 20 godina i branio je na čak 176 utakmica za ovaj tim. Iako je bio prvak svijeta 2006. godine san mu je bio da se oprostio od fudbala upravo nakon Mundijala. No, to je večeras sve srušeno vjerovatno na najbolniji način za ovog 39-godišnjeg golmana.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi