Optužio Zlatana za doping, pa zažalio

Sud potvrdio da te priče nisu istinite

Optužio Zlatana za doping, pa zažalio

E. Čaušević

Nekadašnji član stručnog štaba reprezentacije Švedske, Ulf Karlsson, prije desetak godina optužio je Zlatana Ibrahimovića da se dopinguje.

Karlsson je nakon otkaza u selekciji Švedske odlučio da iznese nekoliko informacija, a jedna od njih bila je i tvrdnja da se Ibrahimović dopinguje. To je bilo u vremenu dok je ovaj napadač nosio dres Juventusa.

Ibrahimović je odmah nakon toga demantovao ove navode, te je odlučio da tuži Karlssona. Ovaj slučaj završio je na sudu u Švedskoj, a tek je danas dobio konačan epilog.

Naime, sud je odlučio da su Karlssonove optužbe lažne, te da nema nimalo istine u tome da je Ibrahimović uzimao doping. Također, Karlsson je primoran da na račun napadača Manchester Uniteda uplati 2,500 eura zbog ovih lažnih optužbi.

Ibrahimović nije želio da komentariše presudu koju je donio švedski sud, već je kratko dodao da je pravda zadovoljena nakon više od deset godina čekanja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi