Osasuna ispala unatoč pobjedi nad Betisom
Foto: EPA

Primera, 38. kolo

Osasuna ispala unatoč pobjedi nad Betisom

E. Škorić
Teme:

Još četiri susreta 38. kola španske Primere odigrana su u nedjelju...

Osasuna je tražila čudo i sebi najbolji rasplet situacije. Pamplonci su pobijedili Betis s 2:1, no nisu dočekali poraz Almerije od Athletic Bilbaa (0:0). Stoga se Osasuna pridružila Valladolidu i Betisu i ta tri kluba će igrati u Segundi sljedeće godine.

Dodajmo da su Riera i Acuna pogađali za Osasunu, Chica za Betis. Pretposljednji Valladolid je kod kuće minimalno poražen od Granade, koja se ovom pobjedom uspjela spasiti ispadanja.

Presudan je bio autogol domaćeg igrača Mitrovića u završnici prvog dijela. U duelu Rayo Vallecana i Getafea slavili su gosti (1:2). Marcia je doveo goste u vodstvo u 43. mnuti, da bi Trashorras u 67. izjednačio na 1:1. Rumun u 92. zabija s penala za trijumf gostiju.

Ostao je da se odigra još jedan meč u ovoj sezoni Primere. Od 21 sat Sevilla dočekuje Elche.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 38. kolo:
Almeria - Athletic 0:0
Osasuna - Betis 2:1 (Riera 12, Acuna 22/ Chica 70)
Valladolid - Granada 0:1 (Mitrović 44 - ag)
Rayo - Getafe 1:2 (Trashorras 67/ Marica 43, 92 - penal)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.