Osasuna odredila cijenu za Kodru

Nije skup

Osasuna odredila cijenu za Kodru

E. Škorić

Kenan Kodro još ne zna ostaje li u Osasuni, ali poznato je koliko klub koji ga želi dovesti mora da plati na ime obeštećenja.

Kodro je imao dobru sezonu, no njegova Osasuna nije, pa je ispala iz La Lige i bh. napadač traga za novim klubom, mada nije isključeno da na kraju ostane još neko vrijeme u Pamploni.

Prema izvještajima iz Španije, na transferu radi njegov agent i ujedno amidža Menaf Kodro, a najviše zanimanja pokazao je njemački bundesligaš Mainz.

Ukoliko Mainz bude želio da dovede Kodru, morat će da plati 1.7 miliona eura, koliko je odredila Osasuna. Kodro je u Španiji u prošloj sezoni ukupno odigrao 30 mečeva i postigao sedam golova. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ugovor s Osasunom ima do narednog ljeta, a u klub je došao u januaru 2015. godine. U slučaju da ne ode ovog ljeta, ima priliku već na zimu pregovarati s drugim timovima i kao slobodan igrač narednog ljeta napustiti Osasunu. Ipak, probat će i igrač i klub da realizuju transfer prema kojem će i Osasuna nešto zaraditi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi