Osasuna u derbiju začelja slavila u Almeriji

Gosti iz Pamplone napokon slavili pobjedu

Osasuna u derbiju začelja slavila u Almeriji

Osasuna je na otvaranju 33. kola španske Primere ostvarila gostujuću pobjedu prottiv Almerije rezultatom 2:1.

Bio je to derbi začelja između dvije ekipe koje se bore za opstanak u najjačem rangu španskog fudbla. Na kraju je više sreće imao gost iz Pamplone koji je sa ova tri boda pobjegao sa samog začelja.

Osasuna je već nakon prvog poluvremena imala sigurno vodstvo od 2:0. Prvo je Oriol Riera u 19. minuti načeo mrežu Almerije, da bi Alejandro Aribas u 33. minuti udvostručio vodstvo Baskijaca.

Tračak nade za Almeriju donio je Fernando Soriano u 77. minuti kada je smanjio rezultat na 1:2, ali do kraja meča domaći igrači, uprkos svim pokušajima, nisu uspjeli poravnati rezultat.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osasuna je ostvarila prvu pobjedu nakon šest sušnih kola, dok ni forma Almerije nije ništa bolja. I oni imaju tek jednu pobjedu u zadnjih sedam kola. I jednima i drugima predstoji velika borba za opstanak u ligi.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.