Oscar: Želim se vratiti u Chelsea

Kina nije bila pravi potez?

Oscar: Želim se vratiti u Chelsea

E. Čaušević

Brazilski reprezentativca Oscar početkom ove godine odlučio je napustiti Chelsea i svoju karijeru nastaviti u dalekoj Kini.

Oscar je nekoliko sezona sa dosta uspjeha nosio dres Plavaca, ali se na iznenađenje mnogih odlučio da svoju karijeru nastavi u Kini. Iako je tek nedavno proslavio 26. rođendan bio je jasno da Oscar nije mogao da odoli kineskim milionima.

Brazilac je imao nekoliko ponuda, ali se na kraju odlučio za Shanghai SIPG koji je platio oko 50 miliona za ovog igrača. Naravno, Oscarova plada se udvostručila, no sada je jasno da novac baš i ne može toliko usrećiti fudbalera.

Baš kao Carlos Tevez i Oscar je već počeo razmišljati da se vrati u Evropu. Brazilac je svjestan da je trenutno u najboljim godinama, te da fudbal u Kini nije na nivou koji je on želio. Oscar je jasno poručio da mu je želja da se jednog dana vrati u Chelsea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Naravno da bih se volio vratiti u Evropu. Još uvijek sam mlad i imam tek 26 godina. Uskoro ću se vratiti u Premiership. Volio bih da to bude Chelsea ukoliko oni otvore vrata za moj povratak", rekao je Oscar.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi