Osijek prošao, Olimpija ispala iz EL

Polovičan uspjeh timova iz regiona

Osijek prošao, Olimpija ispala iz EL

Ekipa Osijeka plasirala se u drugo pretkolo Evropske lige nakon što je bez većih problema eliminisala Santa Colomu iz Andore.

Nakon pobjede 2:0 u prvoj utakmici, Osijek je u revanšu na Gradskom vrtu pregazio nemoćne goste sa 4:0 golovima Ejupija, Barišića i dvostrukog strijelca Bockaja i tako zakazao duel sa Luzernom.

Lošu noć imala je ljubljanska Olimpija koja je u Stožicama izgubila od finskog VPS-a sa 1:0. Jedini gol za goste postigao je Strandvall u 66. minutu. VPS je i u prvom susretu slavio identičnim rezultatom, pa je sa ukupnih 2:0 prošao u drugo pretkolo gdje će se sastati sa Brondbyjem.

Crnogorska Mladost iz Podgorice je kao gost savladala armenski Gandzasar sa visokih 3:0 i sasvim zasluženo prošla u narednu rundu, dok je Sutjeska remijem sa Levskim (0:0) završila svoj nastup u Evropi. Bugarski velikan je u prvom susretu bio bolji rezultatom 3:1 i to mu je bilo dovoljno da ide dalje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Predstavnici Slovenije Gorica i Domžale prošli su u drugo pretkolo. Gorica je  eliminisala Shirak ukupnim rezultatom 4:2, dok je Domžale prošao Floru iz Talina s ukupnih 5:2.

Makedonski predstavnici Škendija i Rabotnički upisali su visoke pobjede nad Dacijom (4:0) odnosno Tre Penneom (6:0) i prošli dalje, dok se od takmičenja oprostio Pelister koji je kod kuće poražen od Lecha sa 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti