Trener Željezničara pred utakmicu s Plzenom

Osim: Ne krijemo da je teren naša prednost

Željezničar sutra na Koševu dočekuje češki Plzen u okviru uzvratne utakmice drugog pretkola Lige prvaka. 

Amar Osim, menadžer Plavih, govorio je o protivniku na današnjoj konferenciji za novinare. Kao najveću prednost svoje momčadi naveo je - teren!

"Svakako da je za nas velika stvar što se u tim vraćaju Svraka i Čolić, jer ipak se radi o reprezentativcu i jednom nogometašu koji je dugo bio član mlade reprezentacije. Ne možemo sebi priuštiti 25 kvalitetnih igrača, ali  u svakom slučaju bolje da imamo standardne prvotimce umjesto pet juniora na klupi za rezervne igrače", rekao je Osim, dodavši kako će Eldin Adilović biti spremniji nego prije sedam dana:

"Adilović bi trebao biti u boljem stanju nego što je bio u prvoj utakmici, kada je bio malo rovit. Koliko god da su oni bolja ekipa, igrat će onoliko koliko im to mi dozvolimo. Teško da mi možemo tražiti da se oni prilagode nama, jer je kvalitet očit, to je kao da mi igramo protiv Branitelja. Moramo probati da ih poremetimo svojom igrom i tu ćemo tražiti našu šansu".

"Teren će svakako biti prednost za nas, jer je to ekipa koja je navikla da igra na vrhunskim terenima, oni se mogu dodavati pola sata bez da izgube loptu, a s druge strane imate ekipu koja to ne može da uradi i ne krijemo da je teren naša prednost", dodao je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.