Osimov Al-Kharitiyath porazom završio sezonu

Na kraju završili na devetom mjestu

Osimov Al-Kharitiyath porazom završio sezonu

Al-Kharitiyath, kojeg sa klupe predvodi Amar Osim, je porazom od favorizovanog Al Jaisha završio sezonu na devetom mjestu.

Rezultat je bio 2:1 za Al Jaish, iako su do vodstva prvi stigli domaći. Hassan je u šestoj minuti pogodio za prednost Al-Kharitiyatha, koji je prednost čuvao sve do 79. minute.

Tada je Martins pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1, da bi Al Jaish u četvrtoj minuti sudijske nadoknade golom istog fudbalera došao do potpunog preokreta i sva tri boda.

Osimov Al-Kharitiyath je tako sezonu okončao kao devetoplasirani tim na tabeli, što se može smatrati uspjehom kada se u obzir uzme to da je prilikom dolaska našeg trenera primarni cilj ovog kluba  bio opstanak u eliti.

Katar, Premier liga, 26. kolo:

Al-Kharitiyath - Al Jaish 1:2 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.