Osimov Al-Kharitiyath preslab za Xavija i Al-Sadd

Poraz bh. stručnjaka

Osimov Al-Kharitiyath preslab za Xavija i Al-Sadd

M. Šljivak

Al-Kharitiyath, tim kojeg s klupe predvodi bh. stručnjak Amar Osim, poražen je u devetom kolu katarskog prvenstva na domaćem terenu od Al-Sadda s 4:2.

Tim za kojeg nastupa legendarni Xavi Hernandez je dobro ušao u meč. Pogotkom Majida u 18. minuti su poveli s 1:0, da bi ekipa Amara Osima za samo dvije minute stigla do preokreta.

Pogađao je Kiepi u 34. i 35. minuti za 2:1, ali se na odmor ipak otišlo neriješenim rezultatom. Dosuđen je penal, a Ibrahimi je precizan za rezultat prvog poluvremena od 2:2.

Nastavak donosi mnogo bolju igru gostiju i dva gola u mreži Al-Kharitiyatha. Pogađali su Hassan i Al Hassan za pobjedu Al Sadda od 4:2.

Al-Kharitiyath je trenutno na 10. mjestu Premier lige sa sedam osvojenih bodova, dok je Al-Sadd na trećem mjestu sa 21 bodom.

Premier liga, 9. kolo:

Al-Kharitiyath - Al-Sadd 2:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.