"Osjećao sam se kao životinja, sretan sam što sam živ"
Foto: EPA

Sokratis nakon bombaškog napada

"Osjećao sam se kao životinja, sretan sam što sam živ"

M. Šljivak

Fudbaleri Borussije jučer su u Dortmundu poraženi od Monaca s 3:2 u susretu četvrtfinala Lige prvaka.

Ovaj meč je odigran s gotovo 24 sata zakašnjenja zbog bombaškog napada na autobus sa igračima Borussije u kojem je povrijeđen Marc Bartra.

Igrači tima iz Dortmunda nisu bili psihički spremni za ovaj meč, a grčki fudbaler Sokratis Papastathopoulos je istakao kako se su on i njegovi saigrači tretirani kao životinje od strane Evropske fudbalske federacije (UEFA).

"Sretan sam što sam uopšte živ. Ovo je bio najteži dan u mom životu i nadam se da niko ovako nešto neće doživjeti. Nije nam bilo do utakmice, a UEFA bi trebala shvatiti da fudbaleri nisu životinje, već ljudi koji imaju porodice. Sretan sam što sam živ, ali bilo je teško igrati fudbal nakon svega. Onaj ko je doživio ovako nešto zna kako se osjećamo", istakao je grčki fudbaler.

Iako kritike na račun UEFA stižu sa svih strana, kuća evropskog fudbala se danas oglasila, te su istakli kako su oba tima pristala da odigraju meč u srijedu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Odluka da se meč igra u srijedu od 18:45 je donijeta u dogovoru sa klubovima. Niko nam nije podnio zahtjev za odgodu meča", saopšteno je iz UEFA-e.

Monaco je savladao Borussiju s 3:2 u prvom meču i sada su korak bliže plasmanu u polufinale Lige prvaka.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi