Osmi trijumf Rijeke, Kvržić pogodio protiv bivšeg kluba

HNL, 14. kolo

Osmi trijumf Rijeke, Kvržić pogodio protiv bivšeg kluba

Rijeka je trijumfom nad Osijekom u Gradskom vrtu ostala u korak sa vodećim dvojcem na tabeli Hrvatske nogometne lige.

Riječani su bez većih problema savladali Osijek rezultatom 3:1, a prvi od tri pogotka postigao je bh. reprezentativac Zoran Kvržić.

Već u šestom minutu domaćem golu zaprijetio je Leon Benko. Isti igrač prijetio je i deset minuta kasnije, ovog puta je izblokiran. Osijek uzvraća tri minuta kasnije prijetio preko Dugandžića koji je pogodio stativu gola Rijeke.

U 29. minutu susreta reprezentativac Bosne i Hercegovine Zoran Kvržić postiže gol svom bivšem klubu za vodstvo Riječana. Kvržić je loptu iskosa sa desne strane ubacio u mrežu Osijeka nakon što je prethodno pokušao Kramarić.

Mogla je Rijeka preko Sharbinija i do drugog gola osam minuta kasnije, ali je odlično reagovao golman Osijeka Mikulić.

Bosanskohercegovački dvojac Kvržić – Alipsahić opasan po gol Osijeka bio je u 60. minutu. Kvržiću je ovog puta pripala uloga asistenta, ali je Alispahićev udarac izblokiran.

Bio je to samo nagovještaj onoga što će uslijediti tri minuta kasnije. Riječani do drugog pogotka stižu preko Kramarića koji je pospremio odbijanac nakon udarca Leona Benka.

Dva minuta kasnije uzvraća domaćin, a za smanjenje rezultata pogađa Novaković. Mogao je Osijek i do izjednačenja u 70. minutu, ali se istakao golman Rijeke Vargić koji je spriječio Mišića.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Petnaest minuta prije kraja Mocinić je preciznim udarcem sa šesnaest metara postigao treći gol za Rijeku i postavio konačnih 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.