Osorio: Igrali smo s voljom i duhom
Foto: EPA

Izbornik reprezentacije Meksika

Osorio: Igrali smo s voljom i duhom

S. Bošković

Izbornik fudbalske reprezentacije Meksika Juan Carlos Osorio pohvalio je svoje igrače nakon što su se plasirali u polufinale Kupa Konfederacija. 

Meksikanci su u posljednjem kolu grupe A savladali domaćina Rusiju rezultatom 2:1, te tako prošli dalje i razočarali domaće navijače. 

Na kraju susreta, najviše razloga za zadovoljstvo imao je Osorio koji je izjavio: 

"Oni su domaćini i morali su pobijediti ovu utakmicu. Mogli su osvojiti sve i izgubiti ništa. A mi smo odigrali dobro. Igrači su u sebi imali previše adrenalina i zbog toga mislim da nismo postigli još par golova. No, pobjeda je zaslužena", rekao je Osorio, te dodao:

"Borili smo se do zadnjeg trenutka. Igrali smo snažno, s voljom i duhom", zaključio je meksički izbornik. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Meksiku, koji je 2015. godine osvojio CONCACAF kup, ovo je šesti put da nastupa u Kupu Konfederacija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi