Ostaje u Italiji: Simeone pronašao novi klub

Na korak od Fiorentine

Ostaje u Italiji: Simeone pronašao novi klub

E. Čaušević

Argentinski napadač Giovanni Simeone prošle sezone pružao je veoma dobre partije u dresu Genove, ali je odlučio da napusti ovaj klub.

Simeone je prošlog ljeta stigao u Genovu iz Argentine i već je u prvoj sezoni pokazao da ima veliki potencijal. Ovog ljeta se spekulisalo da bi ovaj mladi napadač svoju karijeru mogao nastaviti u Engleskoj, no na kraju je Simeone odlučio da ostane na Apeninima.

Italijanski mediji prenijeli su danas da se ovaj napadač oprostio od svojih saigrača iz Genove, te da se uputio u Firencu. Simeone bi sutra trebao obaviti ljekarske preglede nakon čega će potpisati za Fiorentinu.

Viole će za ovog napadača platiti 15 miliona eura, plus tri miliona eura bonusa. Dolaskom Simeonea u Fiorentinu vjerovatno je potvrda da će Nikola Kalinić napustiti ovaj klub i karijeru nastaviti u dresu Milana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti