Ostaje u Manchesteru iako zna da neće imati dovoljno nastupa

Valdes je odlučio

Ostaje u Manchesteru iako zna da neće imati dovoljno nastupa

E. Škorić

Iskusni španski golman Victor Valdes odbio je ponudu Valencije.

Valdes je u januaru došao u Mancehster United nakon što je godinu dana pauzirao zbog povrede.

On je po napuštanju Barcelone prvo trebao u Monaco, ali francuski klub ga nije želio angažovati povrijeđenog, pa je na kraju Valdes završio na Old Traffordu.

Jasno, pored Davida de Gee nije imao mjesta, bio je rezervni golman, ali to ga nije natjeralo da ode ovog ljeta u neki drugi klub.

Imao je ponudu Valencije, ali je 33-godišnjak odlučio, piše AS, da ostane vjeran engleskom timu, iako su mu obećavali redovne nastupe od prve minute na Mestalli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Valdes je za Crvene vragove branio svega u dvije utakmice, a u jednoj je sačuvao mrežu. 

Španski golman je u Barceloni branio na 387 utakmica, a od individualnih priznanja bio je u dva navrata najbolji golman Primere. S Kataloncima je osvojio šest naslova španskog prvaka, dva Kupa kralja, šest španskih Superkupva, tri Lige prvake, dva UEFA-ina Superkupa, dva klupska svjetska prvenstva...

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.