Ostaju bez Begovića: Stoke dovodi novog golmana

Ali Al-Habsi velika Hughesova želja

Ostaju bez Begovića: Stoke dovodi novog golmana

Pitanje je dana kada će Stoke City zvanično ostati bez Asmira Begovića, a u klubu sa Britannia Stadiuma taj trenutak žele dočekati spremni.

Već je poznato da će njegov nasljednik među stativama biti izuzetno perspektivni Jack Butland, a mjesto drugog golmana bi lako mogao popuniti Ali Al-Habsi.

Ovaj 33-godišnji reprezentativac Omana je u prošloj sezoni branio za Wigan, za koji je prvi put nastupio još prije pet godina. Nakon isteka ugovora, Al-Habsi je postao slobodan igrač i u mogućnosti je potražiti novi klub.

Iskusni golman je prošlog vikenda trenirao sa Readingom, koji ga također želi dovesti, ali se u cijelu priču upetljao i Mark Hughes. Menadžer Stokea je spreman dovesti i trećeg golmana, nakon što je nedavno u klub stigao i Jakob Haugaard.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.