Ostali bez SP-a, pa sada mole Henryja da dođe?

Vels traži selektora

Ostali bez SP-a, pa sada mole Henryja da dođe?

E. Škorić

Legendarni francuski napadač Thierry Henry mogao bi uskoro krenuti u samostalni posao.

Henry je trenutno pomoćnik Robertu Martinezu na kupi Belgije, koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Legenda Arsenala bi mogla ipak da se prihvati novog posla i da krene u izazov koji donosi samostalni trenerski podvig.

Naime, Henry ispunjava sve stroge kriterije Velškog nogometnog saveza, koji traži nasljednika Chrisa Colemana. Velšani ne idu na SP, stoga i mijenjaju selektora, a Henry najbolje kotira.

Henry je jedan od glavnih kandidata za klupu Velsa, mada nije isključeno da šansu dobiju tamošnje legende Ryan Giggs i Craig Bellamy. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Obzirom da do marta nema utakmica, Velški nogometni savez ima isuviše dovoljno vremena da razmisli i da izabere najbolju opciju za svoju seniorsku selekciju. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi