Osuđen bivši predsjednik sudijske komisije HNS-a

Zbog mita za pošteno suđenje

Osuđen bivši predsjednik sudijske komisije HNS-a

Bivši predsjednik sudijske komisije HNS-a , Stjepan Djedović, priznao je da je uzeo mito od 30.000 eura za 'pošteno suđenje' u HNL-u.

Djedović se sa tužiteljstvom nagodio na dvije i pol godine zatvora, od kojih bi godinu i osam mjeseci trebao provestina slobodi ukoliko u idućih pet godina ne počini novo kazneno djelo.

Djedovića je USKOK teretio za primanje 30.000 eura mita za koje mu je dao tadašnji predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš. To se dogodilo 8. decembra 2011. u hotelu Antunović u Zagrebu. Osim Djedovića na optuženičkoj klupi našli su se i Željko Širić i Neven Šprajcer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti