Osuđeni silovatelj će dobiti priliku da "oživi" karijeru

Ponuda iz četvrtog ranga takmičenja u Engleskoj

Osuđeni silovatelj će dobiti priliku da "oživi" karijeru

Hartlepool United koji igra u engleskoj Ligi 2 ponudio je ugovor osuđenom silovatelju Chadu Evansu, prenose mediji na Otoku. 

Evans je ove godine pušten na slobodu nakon skoro tri godine provedene u zatvoru zbog silovanja. Fudbaler koji je nosio dres Sheffield Uniteda dobio je dozvolu da trenira sa bivšim klubom, ali zbog velikog pritiska do toga nije došlo.

Menadžer Hartlepoola Ronnie Moore izjavio je kako bi volio u redovima svoje ekipe vidjeti fudbalera iz Velsa. 

"Postoji mogućnost, moglo bi doći do toga. Ja bih želio da se to desi. On je dokazani strijelac. Odradio je svoju kaznu i sada samo želi igrati fudbal. Ako postoji prilika da dođe onda ne vidim razlog zašto se to ne bi i desilo," kaže Evans. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.