Osumnjičeni za napad u Dortmundu se izjasnio
Foto: EPA

Slučaj i dalje nije riješen

Osumnjičeni za napad u Dortmundu se izjasnio

Za bombaški napad na autobus sa igračima Borussije iz Dortmunda uhapšen je njemačko-ruski državljanin Sergej W.

Sergej je, prema natpisima inostranih medija, sam osmislio bombaški napad u kojem je povrijeđen nogometaš dortmundskog kluba Marc Bartra i jedan od policajaca koji su bili u pratnji autobusa. 

Iako je na mjestu zločina bilo pismo u kojem su islamistički ekstremisti preuzeli odgovornost, za napad je na kraju osumnjičen 29-godišnji Sergej W. koji je ubrzo lišen slobode. On je na dan napada navodno bio u istom hotelu u kojem su odsjeli i nogometaši i da je njegova soba gledala na ulicu u kojoj su odjeknule eksplozije.  

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kako piše njemački Suddeutsche Zeitung, istraga u vezi s napadom se vodi veoma sporo, a advokat osumnjičenog Reinhard Treimer je izjavio kako je njegov klijent odbio optužbe, te kako je to i rekao sudiji. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi