Osveta hrabrih Parižana u Londonu: PSG u četvrtfinalu!
Foto: EPA

PSG prošao nakon produžetaka

Osveta hrabrih Parižana u Londonu: PSG u četvrtfinalu!

M. Šljivak

Fudbaleri PSG-a plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka. Sveci su večeras na Stamford Bridgeu u Londonu nakon produžetka izbacili Chelsea zahvaljujući pogocima na gostovanju (2:2), te idu među osam najboljih u Evropi.

Nije ovaj duel donio previše fudbalske ljepote, ali je donio dosta uzbuđenja. Oba tima su čekala protivničku grešku, a prvu je napravio Zlatan Ibrahimović.

Švedski napadač je isključen nakon pola sata igre zbog starta nad Oscarom, ali čini se da je odluka bila prestroga.

PSG je sat vremena igrao sa igračem manje, ali se to na terenu nije puno osjetilo, jer su bili potpuno konkurentni Plavcima.

Na odmor se otišlo bez golova i bez velikih prilika, a u nastavku je Chelsea očekivano imao više loptu u posjedu.

PSG je strpljivo čekao priliku, a veliku šansu da kazne Josea Mourinha imali su u 58. minuti. Edinson Cavani je pobjegao odbrani Chelseaja, zaobišao je golmana Courtoisa, ali je umjesto mreže pogodio stativu.

Imali su gosti potom još nekoliko opasnih napada. S druge strane je Chelsea mirnom igrom pokušavao da dođe do prilike za gol, ali do ozbiljne šanse nisu mogli doći sve do 81. minute.

Gary Cahill je iskoristio lošu reakciju odbrane PSG-a, te je poslao loptu u mrežu za prednost Plavaca od 1:0.

Radost domaćih navijača je trajala samo pet minuta. David Luiz je nebeskim skokom pogodio mrežu bivšeg kluba za izjednačenje rezultata na 1:1.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, te se ušlo u produžetke...

Novo vodstvo Chelseaju donosi Eden Hazard. Iskoristio je penal kojeg je skrivio Thiago Silva, te je pogodio za prednost Chelseaja od 2:1.

Nije uspio Chelsea do kraja utakmice da sačuva prednost. Thiago Silva je u 114. minuti pogodio za izjednačenje rezultata na 2:2, te je PSG otišao među osam najboljih timova Evrope.

Liga prvaka, osmina finala:

Chelsea - PSG 2:2 (Cahill 81', Hazard 96'p / Luiz 86', Silva 114')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti