Otac savjetovao Neymara u kojem klubu da nastavi karijeru
Foto: EPA

Brazilac napušta Barcelonu?

Otac savjetovao Neymara u kojem klubu da nastavi karijeru

E. Čaušević
Teme:

Brazilski reprezentativac Neymar prije skoro četiri godine stigao je u Barcelonu iz Santosa i veoma brzo se uklopio u način igre katalonskog kluba.

Neymar je s Barcom osvojio sve što se moglo osvojiti, pa se počelo špekulistati da bi karijeru mogao nastaviti u nekom drugom klubu. Poznato je da je Brazilac imao dosta problema sa utajom poreza u Španiji i sve je izglednije da će napustiti Pirineje i otići u neku drugu ligu.

Španski mediji prenijeli su danas da je Neymarov otac odlučio svom sinu dati nekoliko savjeta, a između ostalog i reći u koji klub bi treba preći. Navodno, njegov otac smatra da Neymar ne može pored Messija dovoljno da se istakne u Barceloni, te da treba ići negdje gdje će biti prva zvijezda kluba.

"Messi je još uvijek mlad i mislim da Neymar ne može čekati da se on penzioniše kako bi bio lider u Barceloni. On je sada u najboljim godinama i potrebno je da igra negdje gdje će on biti zvijezda kluba kako bi se dodatno razvijao i pružio još bolje partije", rekao je Neymar Senior.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, cilj Neymarovog oca je da počne pregovore sa Manchester Unitedom jer vjeruje da je to pravi klub za njegovog sina. Međutim, teško da će Barcelona tek tako pustiti svoju zvijezdu da napusti klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije