"Otkačeni" Barton pronašao novi klub

Barton potpisao za Burnley

"Otkačeni" Barton pronašao novi klub

E. Škorić

Pomalo kontroverzni nogometaš Joey Barton potpisao je za Burnley.

Burnley je objavio kako je potpisao 32-godišnjeg veznjaka, koji je protekle sezone nosio dres Queens Park Rangersa, sakupivši 28 nastupa.

Nakon što je QPR ispao iz lige, Barton je napustio Loftus Road, a sada se skrasio u Burnleyju.

"Zadovoljan sam što smo doveli Joeyja. Svi ga poštujemo, a i on je s dosta poštovanja odlučio da dođe kod nas. Puno smo razgovarali i on je bio zainteresova za naš projekat. Odmah je počeo da razmatra o dolasku kod nas", rekao je menadžer Burnelyja Sean Dyche.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Barton je igrao još za Manchester City i Newcastle, a pamtimo ga po raznim ludostima koje radi na i izvan terena. Stigao je da upiše i jedan nastup za Englesku i to 2007. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.