Otkaz Poyetu, sve spremno za dolazak bivšeg trenera Barce

Enrique stiže u Shanghai

Otkaz Poyetu, sve spremno za dolazak bivšeg trenera Barce

E. Škorić

Bivši menadžer Sunderlanda i Brightona Gus Poyet nije više trener kineskog kluba Shanghai Shenhua.

Poyet je bio na granici otkaza, a nakon što je njegov tim s 2:1 poražen od Henan Jianyea, on je smijenjen, a Shanghai je trenutno tek 12. na tabeli, iako u svojim redovima imaju Carlosa Teveza.

"Nije nikakva isprika i ne žalim se, ali bila je to teška sezona", kazao je 49-godišnji Poyet, a Shanghai je ostvario svega šest pobjeda u ligi.

Shanghai je izdvojio 40 miliona funti za Teveza, očekuje se dolazak Dembe Ba, Freddy Guarin je isto tako dobro plaćen, pa je jasno zašto su u klubu odlučili usljed loših rezultata smijeniti Poyeta.

Nije poznato ko će biti Poyetov nasljednik, no špekuliše se da će to mjesto pripasti Luisu Enriqueu, koji bi mogao da postane najplaćeniji trener na svijetu sa preko 20 miliona eura godišnje zarade.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi