Otkaz za Redknappa nakon 13 utakmica
Foto: EPA

Legendarni trener ostao bez posla

Otkaz za Redknappa nakon 13 utakmica

Engleski stručnjak Harry Redknapp je napustio klupu Birminghama, kluba kojeg je vodio samo 13 utakmica.

Klub je odlučio iskusnom Redknappu uručiti otkaz nakon subotnjeg ogleda s Prestonom. Birmingham je, naime, na svom terenu savladan rezultatom 1:3, što je, očigledno, bila "kap koja je prelila čašu" za čelnike ovog kluba.

Poraz od Prestona bio je šesti uzastopni za Birmingham, u svim takmičenjima. Birmingham se trenutno nalazi na posljednjoj poziciji u Championshipu, a jedinu ligašku pobjedu u novoj sezoni upisao je još u drugom kolu kada je rezultatom 2:1 savladao Bristol City.

U predstojećim susretima Birmingham će s klupe predvoditi Lee Carsley, koji je, do sada, u klubu obnašao funkciju glavnog trenera u razvojnoj ekipi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi