Otkriven pravi razlog odlaska Sanchesa iz Bayerna
Foto: EPA

Stvarao nemir unutar tima

Otkriven pravi razlog odlaska Sanchesa iz Bayerna

M. Šljivak

Portugalac Renato Sanches posljednjeg dana prelaznog roka pojačao je ekipu Swanseaja.

Iako su za njegove usluge interes pokazivali mnogo veći timovi, Sanches je na kraju završio u velškom timu, koji se takmiči u engleskoj Premier ligi.

Na debiju se međutim nije proslavio. Ulog od osam miliona eura za jednogodišnju pozajmicu Swanseaju predstavlja veliku kocku, a u Bayernu se još uvijek hvataju za glavu jer su ga Benfici prošle godine platiti čak 35 miliona.

Sanches je imao očajnu godinu u Minhenu. Nije se previše naigrao kod Carla Ancelottija, ali klupu nije grijao bez razloga.

Njemački Bild tvrdi da su se Bavarci riješili Portugalca jer je u svlačionici izazivao velike nemire. Nije poštovao disciplinu tima, što u njemačkom velikanu nije moglo proći.

Navodno je konstantno kasnio na treninge. Letovi na evropske utakmice su često bili pod upitinkom jer je Sanches taj koji nije dolazio u dogovoreno vrijeme, pa je odlučeno da on ovog ljeta napusti klub.

Posubda je prva opcija za Bayern. Oni se nisu željeli potpuno odreći nemirnog Portugalca, pa su ga poslali u Swansea, kako bi dobio određeno iskustvo.

Bavarci će ga pratiti tokom sezone. Ako njegove igre i ponašanje budu zadovoljavajući, izvjesno je da bi narednog ljeta mogao predstavljati konkurenciju ostatku tima iz Minhena, a ako se ipak vrati starim navikama, on će definitivno biti prodat.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sanches važi za veoma talentovanog veznjaka, ali ono što radi van terena nikako mu ne ide u prilog i vrlo lako bismo mogli svjedočiti još jednoj propaloj karijeri zbog raznih "mušica" u glavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi