Otkrivena još jedna klauzula iz Neymarovog ugovora sa PSG-om
Foto: EPA

Ako osvoji Zlatnu loptu...

Otkrivena još jedna klauzula iz Neymarovog ugovora sa PSG-om

Neymar je ovog ljeta prešao iz Barcelone u PSG za rekordnih 222 miliona eura, a dobio je najskuplji ugovor u historiji fudbala.

Brazilac će u Parizu godišnje zarađivati fiksno 30 miliona eura, ali ta cifra može narasti još više kroz razne bonuse.

Inostrani mediji otkrili su jednu zanimljivu klauzulu iz Neymarovog ugovora koja se tiče osvajanja Zlatne lopte. Ako Brazilac napokon pobijedi Messija i Ronalda u toj utrci, dobit će premiju od tri miliona eura.

Neymar je ove godine među 30 fudbalera koji konkurišu za ovo priznanje, ali izvjesno je da ga neće osvojiti. Međutim, već sljedeća godina bi mogla biti njegova, posebno ako se pokaže na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Tome treba dodati da je u PSG-u već izrastao u prvu zvijezdu kluba i da je napokon 'pobjegao' iz Messijeve sjene, u kojoj je bio dok je igrao za Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Javna je tajna da je jedan od osnovnih Neymarovih motiva prelaska u PSG bilo upravo želja za titulom najboljeg igrača svijeta, a nije teško zaključiti da će mu put do nje biti mnogo lakši iz kluba u kojem neće biti broj 2 ili 3, kao što je bio u Barci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi